Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 07-08-2021 10:00 - planteskole med mulighed for at komme indendørs til pauser og undervisning i maskinhus.

  oplyses når du er tilmeldt


  Okulerkursus i planteskolen ved Mejrup, Holstebro.
  Efter et år hvor kurser har været aflyst/udskudt - er der igen mulighed for at lære noget om podning og her sidst i juli til midt i august er det okulering og chipbudding der kan lade sig gøre. Deltagelse i kurset forudsætter at du har en negativ coronatest/coronapas - og tilmelding på mail.
  Der bliver gennemgang af teori og vist hvordan vi gør - og hver deltager får 10 grundstammer til at okulere på - og i år er det blommegrundstammer, da næsten alt andet er blevet solgt i vinter. Stammerne hentes først i november og sættes i jord når du kommer hjem med dem. Pris for kursus 350 kr.


  Info og tilmelding

  Boi Jensen

  20830459

  podemesteren@de-gamle-sorter.dk

  Se mere her

 • 14-02-2022 19:00 - Podekursus i Haveselskabet, Hammer Bakker Kreds

  Sulsted Sognegård, Kuskgårdsvej 3, 9381 Sulsted


  KURSET ER AFLYST - DESVÆRRE KUN 7 TILMELDTE.
  Så er der igen podekursus ”Nordenfjords” i Hammer Bakker Kreds, vi skal pode frugttræer - materialer til 2 stk. er med i kursusprisen kr. 250,- medlemmer af Haveselskabet får det til kr. 200,- og vi skal have kaffe med hjemmebag i pausen. Vi får lidt teori, derefter prøvesnitning i pilekviste, der skal bindes sammen, for at finde ud af teknikkerne og lave både præcise snit og gode sammenbindinger, så vi får de nye træer til at blive til nye frugttræer.
  Efter kaffen laver vi de rigtige træer, som tages med hjem til udplantning. Hav eventuelt lidt sand, jord eller plantejord stående frostfrit, så træerne kan mærke jorden, når du kommer hjem, dette mest af hensyn til frostvejr på denne årstid. Ofte er der nogle der bestiller podematerialer til afhentning på dette kursus. Det bestilles direkte hos podemesteren@de-gamle-sorter.dk hvis det er mere end til 5 -10 podninger.
  Der bliver forudbetaling på dette kursus og kontonummer 9245 2453302078 skal bruges. Tilmelding senest 4.2.2021. Der sendes en mail til tilmeldte om kursets gennemførelse og herefter indbetales kursusbeløbet.
  Kurset gennemføres kun hvis der 25-30 deltagere, og hvis Covid-19 situationen tillader det.

  Tilmelding til Inger Brix 22 78 65 17 haveselskabet.hbk@gmail.com og senest 4.2.2021. Der sendes en mail til tilmeldte om kursets gennemførelse og herefter indbetales kursusbeløbet.


  Info og tilmelding

  Inger Brix

  22786517

  haveselskabet.hbk@gmail.com

 • 16-02-2022 - Stakroge - kursus kun for beboere i Stakroge

  Stakroge Beboerhus, Stadion Alle 1, 7270 Stakroge


  "Lukket kursus" udelukkende for beboere i Stakroge, der skal bruge træer til et projekt i byen. Vi skal have lidt teori om hvad der kan podes, se flere podemetoder og lave nogle træer som skal passes og plantes ud i et eller flere områder i byen, når træerne har den rette størrelse.


  Info og tilmelding

  Inger Hejlesen

  Inger.Hejlesen@lemvig.dk

  Se mere her

 • 01-03-2022 18:30 - Vilvorde - Roskilde Teknisk Skole

  Vilvorde - Roskilde Teknisk Skole Køgevej 131 4000 Roskilde


  Podekursus i Roskilde-Køge Havekreds, kurset varer mindst 3 timer - og vi starter helt fra "bunden" så der behøves ikke nogle særlige kendskaber til podning for deltagerne. Der bliver lidt teori, hvor der bliver vist flere podemetoder. Deltagerne skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen, for at se om håndværket der er blevet lavet, dur - og efter kaffen, der er med i prisen incl. kage, er der materialer til 2 æbletræer til hver deltager, de tages med hjem og kan plantes ud i jorden med det samme og skal så vedligeholdes i løbet af året og vejledning dertil fås også. Husk hvis du ønsker et større antal grundstammer med hjem og arbejde videre med, vil det være smart at forudbestille dem hos "podemesteren", gerne på mail. Deltager pris 225 kr. og medlemmer af Haveselskabet får det til 175 kr. Forudsætning for deltagelse er at deltagerne alle viser coronapas ved indgangen.


  Info og tilmelding

  Lene Dedenroth

  20552868

  roskilde-koege@haveselskabet.dk

  Se mere her

 • 02-03-2022 18:30 - Paradehuset, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

  Frederiksberg Runddel 1 Paradehuset 2000 Frederiksberg


  Podekursus i København Havekreds, kurset varer mindst 3 timer - og vi starter helt fra "bunden" så der behøves ikke nogle særlige kendskaber til podning for deltagerne. Der bliver lidt teori, hvor der bliver vist flere podemetoder. Deltagerne skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen, for at se om håndværket der er blevet lavet, dur - og efter kaffen, der er med i prisen incl. kage, er der materialer til 2 æbletræer til hver deltager, de tages med hjem og kan plantes ud i jorden med det samme og skal så vedligeholdes i løbet af året og vejledning dertil fås også. Husk hvis du ønsker et større antal grundstammer med hjem og arbejde videre med, vil det være smart at forudbestille dem hos "podemesteren", gerne på mail. Deltager pris 225 kr. og medlemmer af Haveselskabet får det til 175 kr. Forudsætning for deltagelse er at deltagerne alle viser coronapas ved indgangen.


  Info og tilmelding

  Birthe Samuelsen

  24947614

  kbh@haveselskabet.dk

  Se mere her

 • 03-03-2022 18:30 - Podekursus i Slagelse, Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1 Forskningscenter Flakkebjerg 4200 Slagelse


  Podekursus i Sydvestsjælland Havekreds, kurset varer mindst 3 timer - og vi starter helt fra "bunden" så der behøves ikke nogle særlige kendskaber til podning for deltagerne. Der bliver lidt teori, hvor der bliver vist flere podemetoder. Deltagerne skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen, for at se om håndværket der er blevet lavet, dur - og efter kaffen, der er med i prisen incl. kage, er der materialer til 2 æbletræer til hver deltager, de tages med hjem og kan plantes ud i jorden med det samme og skal så vedligeholdes i løbet af året og vejledning dertil fås også. Husk hvis du ønsker et større antal grundstammer med hjem og arbejde videre med, vil det være smart at forudbestille dem hos "podemesteren", gerne på mail. Deltager pris 225 kr. og medlemmer af Haveselskabet får det til 175 kr. Forudsætning for deltagelse er at deltagerne alle viser coronapas ved indgangen.


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magnus@plante-doktor.dk

  Se mere her

 • 09-03-2022 19:00 - Podekursus på Nørre Nissum skole

  Skolevænget 11, 7620 Lemvig - Nørre Nissum skole


  Podekursus i Lemvig og omegns biavlerforening og Lemvig/Tangsø havekreds. Tilmelding senest 4.3.22. Pris 150 kr. incl. kaffe og brød. Kursets længde= Ca 3 timer. Alle der ønsker at lære at pode kan deltage, forudsat de kan vise corona pas ved indgangen. Der bliver både teori, øvning og afslutning med at hver deltager laver 2 æbletræer der tages med hjem og behandles efter vejledning der udleveres ved kursusafslutning.


  Info og tilmelding

  Bente Haunstrup

  61111471

  hans.bjerrum@mvb.net

  Se mere her

 • 30-07-2022 10:00 - Planteskolen "De gamle sorter" i Mejrup, 7500 Holstebro

  Adresse oplyses ved tilmelding


  Okulerkursus med chipbudding i planteskolen øst for Holstebro. Kurset er med 10 grundstammer og okulerkviste, kaffe og rundstykke, Prisen for kurset er 350 kr. som betales når din deltagelse er bekræftet. Deltagerliste sendes, så samkørsel kan aftales.


  Info og tilmelding

  Boi Jensen

  20830459

  podemesteren@de-gamle-sorter.dk

  Se mere her

 • 08-02-2023 18:00 - Podekursus i Hodde Forsamlingshus

  Vejlevej 41, 6862 Tistrup


  Podekursus med Aftenskolen FTF og Hodde Sogneforening. Vi starter med lidt teori og ser forskellige podemetoder, derefter skal alle i arbejde med prøvesnit i pilekviste og binde dem sammen. Når det er kontrolleret holder vi kaffepause og så skal vi i gang med at lave de rigtige podninger - hvor hver deltager får materialer til 2 æbletræer, der tages med hjem, plantes ud og passes efter vejledning der fås inden vi går hjem. Tilmelding til Ole H. Hansen senest 1.februar, og forudbetaling på mobile pay 89636 med 200 kr. Husk varmt tøj, vi er i et køligt lokale og der skal vises CORONA PAS før indgang. Der lukkes for tilmelding når vi når 40.


  Info og tilmelding

  Ole Haahr Hansen

  30629990

  icedanes@hotmail.com

  Se mere her

 • 22-02-2023 19:00 - Podekursus i Give Havekreds

  Kantinen Søndermarkshallen, Søndermarken 1, 7323 Give


  Kurset er aftalt og teksten er en kopi fra 2022 – ændringer kan komme senere.
  Arrangeret af Give Havekreds. Tilmelding til Erik Hansen, helst på telefon, alternativt mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 190 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 160 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også. Ønskes flere grundstammer kan de købes og det er en god ide hvis det er mere end 5 stk. at bestille på forhånd og så er det pakket når du kommer til kurset, gerne et kvarter før, så flytter vi tingene inden kurset.


  Info og tilmelding

  Erik Mørk Hansen

  75732419

  emoerk@stofanet.dk

 • 23-02-2023 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Teksten er fra kurset 2022 - ændringer kan komme!!!! Podekursus i Byøkologisk Forum holdes igen på Randers Naturcenter, er både for begyndere og øvede – vi starter med teori, prøvesnit og prøvebinding – efter økologisk kaffe med hjemmebag som er med i kursusprisen, går vi videre til den egentlige produktion, hvor hver deltager får 2 træer med hjem, som er selvlavet. Har du tid og lyst til mere, kan du købe både til at lave på aftenen eller til at tage med hjem og pode. Ønsker du en større mængde podemateriale, vil det være godt at have bestilt det hos Boi inden kurset, så det er pakket. Skulle der være frostvejr – hav evt. en lille spand jord inde som er frostfri, så kan træerne stå i den, til det bliver tø igen. Vi ser tiden an, om vi vil bede om en negativ coronatest/coronapas for at passe på hinanden, og kurset kan gennemføres.


  Info og tilmelding

  Solveig Sørensen

  29110073