Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 22-02-2024 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Bemærk at kurset på datoen er aflyst - måske bliver det et andet - men vi ved ikke noget endnu, Solveig har været syg.

  Podekursus i Byøkologisk Forum holdes igen på Randers Naturcenter, er både for begyndere og øvede – vi starter med teori, prøvesnit og prøvebinding – efter økologisk kaffe med hjemmebag som er med i kursusprisen, går vi videre til den egentlige produktion, hvor hver deltager får 2 træer med hjem, som er selvlavet. Har du tid og lyst til mere, kan du købe både til at lave på aftenen eller til at tage med hjem og pode. Ønsker du en større mængde podemateriale, vil det være godt at have bestilt det hos Boi inden kurset, så det er pakket. Skulle der være frostvejr – hav evt. en lille spand jord inde som er frostfri, så kan træerne stå i den, til det bliver tø igen. Vi ses til en hyggelig og lærerig aften.
  Pris: 250 kr. (kontant) Husk obligatorisk tilmelding på sms eller mail til Solveig.


  Info og tilmelding

  Solveig Sørensen

  31137420 sms

  solveiglsorensen@hotmail.com

 • 26-02-2024 18:30 - Holbæk Biblioteks store sal

  Nygade 9-13, 4300 Holbæk


  Podekursus med teori med visning af flere podemetoder, prøvesnit og prøvetilbinding - og når det er godkendt, går vi i gang med at lave rigtige æbletræs podninger, du får med i kursusprisen materialer til 2 træer, som du selv laver, tager med hjem og planter ud, vedligeholder efter vejledning, der udleveres på kurset.
  Podemesteren har alt med der er brug for til kurset, Ønsker du mere til at arbejde videre med, kan det være smart at forudbestille det på podemesteren@de-gamle-sorter.dk specielt hvis du ønsker ekstra grundstammer, så kan det være pakket og klar til udlevering på kurset.

  Tilsvarende kursus foregår i Slagelse afdelingen d. 27/2, Københavnsafdelingen d. 28/2 og Næstved afdelingen d. 29/2. Se kalenderen under de lokale afdelinger

  Tilmelding nødvendig og der er frist til 23.2. kl. 1200


  Info og tilmelding

  Naja Slyngborg

  28 58 25 36

  holbaek@haveselskabet.dk

  Se mere her

 • 27-02-2024 18:30 - Podekursus i Slagelse, Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1 Forskningscenter Flakkebjerg 4200 Slagelse


  Podekursus i Sydvestsjælland Havekreds, kurset varer mindst 3 timer - og vi starter helt fra "bunden" så der behøves ikke nogle særlige kendskaber til podning for deltagerne. Der bliver lidt teori, hvor der bliver vist flere podemetoder. Deltagerne skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen, for at se om håndværket der er blevet lavet, dur - og efter kaffen, der er med i prisen incl. kage, er der materialer til 2 æbletræer til hver deltager, de tages med hjem og kan plantes ud i jorden med det samme og skal så vedligeholdes i løbet af året og vejledning dertil fås også. Husk hvis du ønsker et større antal grundstammer med hjem og arbejde videre med, vil det være smart at forudbestille dem hos "podemesteren", gerne på mail. Deltager pris 275 kr. og medlemmer af Haveselskabet får det til 200 kr.


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magnus@plante-doktor.dk

  Se mere her

 • 28-02-2024 18:30 - Paradehuset, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

  Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg


  Podekursus med teori, prøvesnit og prøvebinding, når det er godkendt, laver hver 2 æbletræer som tages med hjem, plantes og vedligeholdes efter vejledning, der fås på kurset. Podemester Boi Jensen har alle nødvendige ting med til kurset. Pris medlem/ikke medlem af Haveselskabet kr. 200.-/275.-. Tilmelding nødvendig til Birthe Samuelsen, kbh@haveselskabet.dk
  Tilsvarende kursus foregår i Holbæk afdelingen d. 26/2, Slagelse afdelingen d. 27/2 og Næstved afdelingen d. 29/2. Se Haveselskabet hjemmesider under de lokale afdelinger.


  Info og tilmelding

  Birthe Samuelsen

  kbh@haveselskabet.dk

  Se mere her

 • 29-02-2024 18:30 - ..

  Munkebocentret, Farimagsvej 52, 4700 Næstved


  Podekursus med lidt teori, prøvesnit og prøvebinding, når det er godkendt er der materialer til 2 æbletræer til hver, som laves på kurset, tages med hjem og plantes og vedligeholdes efter vejledning, der udleveres på kurset. Der er nu noget særligt ved selv at kunne pode sine egne frugttræer og du er meget velkommen til at medbringe podekviste fra et udvalgt træ, måske et du husker fra barndommen og vil bevare ud i fremtiden. Podemesteren medbringer alt hvad du har brug for af remedier såsom knive, voks, bast, grundstammer osv. Så det er bare at tilmelde sig og møde op. Du kan også købe forskellige remedier på kurset. Har du specielle ønsker kan du bestille materialer hos podemesteren, https://www.de-gamle-sorter.dk/ . Med i prisen får du 2 selvpodede frugttræer med hjem og vejledning i hvordan du passer dem
  Pris: kr. 175 for medlem/kr. 225 for ikke medlem af Haveselskabet
  Husk tilmelding senest d. 25.2.24 til Ebba Gram: tlf:60803871


  Tilsvarende kursus foregår i Holbæk afdelingen d. 26/2, Sydvestsjællands afdeling d 27.2., Københavnsafdelingen d. 28/2 . Se Haveselskabet hjemmesider under de lokale afdelinger.


  Info og tilmelding

  Ebba Gram

  60803871

  ebba.gram@icloud.com

  Se mere her

 • 03-08-2024 09:30 - Planteskolen "De gamle sorter" i Mejrup, 7500 Holstebro

  Adresse oplyses ved tilmelding


  Okulerkursus med chipbudding i planteskolen øst for Holstebro. Kurset er med 10 grundstammer og okulerkviste, kaffe og rundstykke, Prisen for kurset er 350 kr. som betales når din deltagelse er bekræftet. Deltagerliste sendes, så samkørsel kan aftales. Måske bliver der også en mulighed for at et kursus kan laves syd for Århus, samme tidspunkt.


  Info og tilmelding

  Boi Jensen

  20830459

  podemesteren@de-gamle-sorter.dk

  Se mere her

 • 04-08-2024 09:30 - Boris planteskole

  Hørret Skovvej 16, 8320 Mårslet


  Okulerkursus med chipbudding i planteskolen hos Boris syd for Århus. Kurset er med 10 grundstammer og okulerkviste, kaffe og rundstykke, Prisen for kurset er 350 kr. som betales når din deltagelse er bekræftet. Deltagerliste sendes, så samkørsel kan aftales. Der er også kursus i planteskolen i Holstebro - og det er dagen før.


  Info og tilmelding

  Boris Wortmann

  23351904

  boris.wortmann@gmail.com

  Se mere her

 • 12-02-2025 - Nees 7570 Vemb

  Nees 7570 Vemb


  kursus i Nees - flere oplysninger senere.


 • 19-02-2025 19:00 - Podekursus Haveselskabet Give

  Ikærhallens cafeteria, Torvegade 75, 7323 Give


  Podekursus arrangeret af Haveselskabet Give. Tilmelding til Erik Hansen, helst på mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 190 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 160 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også. Ønskes flere grundstammer kan de købes og det er en god ide hvis det er mere end 5 stk. at bestille på forhånd og så er det pakket når du kommer til kurset, gerne et kvarter før, så flytter vi tingene inden kurset.


  Info og tilmelding

  Erik Mørk Hansen

  40208871

  emoerk@stofanet.dk